Sövde 1/2 ironman 2012

Rapport från Sövde 1/2 ironman 15 juli 2012. 1900 m simning i Sövdesjön i södra Skåne följs av 90 km cykling och avslutas med 21 km löpning. Rapporten nedan lade jag upp på några forum på nätet. Jag fick ett mail med svar från ett forum….det var min första kontakt med ”Alvar”.

Hej, här är en rapport från ett triathlonlopp jag gjorde i förrgår. Då jag är diabetiker sedan 26 månader är det stor fokusering på att hålla blodsocket i schack så här är min story;  (Normalt blodsocker på en frisk person är 4-6, en diabetiker kan ha allt från 4-8 och ändå kallas ”normalt ”.)

Jag låg på 4,4 i går morse kl 6.30 före frukost. Den bestod av kokoskaka ( kokosflingor, 1 ägg och smör) och färska jordgubbar och vatten. Starten gick kl 10 och 9,30 var bs 8,3. Efter simning, 1900 m som tog 36 min låg jag på 9,3. Bra tänkte jag och började cykla. Efter någon mil tyckte jag att jag var törstig men ville inte mäta, sånt tar ju tid. Efter tre mils cykling mätte jag och låg på 25,5!!!!(Det enda jag ätit var ett kokt ägg i växlingen mellan sim/cykling och druckit 1 dl Extend (diabetessportdryck). Åt ett ägg till vid 4 mil.Jag insåg jag jag måste ta insulin före löpstart och stannade vid 4,5 mil cykling och tog 5 e Novorapid. Vid växling cykel/löpning låg jag på 12,6 och då stof tiden på 4 timmar. Under löpningen mätte jag mig två gånger och sjönk sakta till 8,3 och sedan 5,6. Då hade jag 7 km löpning kvar och åt 1/2 Snickers och fick en total löptid på 1.49. Jag mätte inte bs i mål, orkade helt enkelt inte bry mig, men låg ”bara” på 12,6 2 h senare trots 2 kexchoklad + mer Extend sportdryck.

Summan sumarium fattar jag inte varför jag toksteg till 25,5 på en timme mellan simning/cykling utan mat. En sak är dock säker, det går att en hyfsad idrottsinsats utan att trycka i sig socker/kolhydrater som många andra gör. Sluttiden landade på knappt 5.50 gav mig en 3e plats i min ålders kategori och 3 min snabbare än i fjol på samma bana.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s