Öresundsimning

OS- år!

2004 simmade jag för skojs skull över sundet, samma sak 2008. Nu är det 2012 och jag har både gjort en klassiker och en Ironman så det var upp till bevis igen. Denna gången har jag fördel av våtdräkt, nackdel av att det är svårt att kolla blodsocker under simningen!

Förra torsdagen var en vacker kväll och jag simmade från Helsingör till Helsingborg, nja det var tanken. Strömmarna drog mig norrut och norrut så det slutade med att jag simmade 6,75 km på 1.52.  Det coolaste var när jag mötte en tanker, så otroligt häftligt.

När jag berättade för min kompis att jag hade simmat ville han också göra det så igår var det dags igen, fast vi simmade från Sverige till Danmark denna gång. Det ska vara svårare och jag har inte fattat varför förrän igår. Vi började simma från Gröningen i centrala Helsingborg och det kändes som jag simmade rakt över. I början gick det fort och jag hoppades på ny rekordtid. Men plötsligt kändes  det som jag inte kom någonstans alls. Dessutom sjönk mitt blodsocker drastiskt till 3,3så jag blev tvungen att trampa vatten och dricka coca-cola, det har jag inte gjort sedan jag fick diabetes för drygt två år sen! Jag kämpade vidare i vågorna och till slut nådde vi Helsingörs hamn på 2 timmar jämt. Distansen var 4,75 dvs mer än 3 km mindre än förra veckan/andra riktningen OCH det tog 8 min mer. Nu fattar jag att Öresund är strömt! Nästa utmaning, om jag får tag på följdebåt pga att jag måste fastställa att jag kan kolla mitt blodsocker var 30 min är ”amfibiemannen” nästa sommar. Amfibiemannen är en sim och löptävling i Roslagen som går i juli varje år.

Det var bland annat tanken på amfibemannen fick mig mer och mer att fundera på pump. Alvar och en en klubbkollega och såldes även Vasaloppsåkare sa bägge två ”Josse, du borde ha pump, det är så mycket lättare att träna med pump.” Jag insåg också att om jag överhuvudtaget skulle ha en chans att göra längre långlopp i framtiden är det pump som gäller.

.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s