Om Josefin

Välkommen hit!

Mitt namn är Josefin Palmén och jag har tränat långdistanslöpning sedan jag var 15. Den 24 maj 2010 förändrades mitt liv för alltid. Då  jag fick  diagnosen diabetes typ 1 ställdes jag för ett vägval.  Skulle jag fortsätta idrotta och få svårare att dosera rätt insulinmängd pga träning eller skulle jag ge upp mitt gamla aktiva liv och således få enklare att hitta mina insulininställningar? Jag bestämde mig för att försöka fortsätta mitt aktiva liv, både med idrott och resor.

Denna blogg handlar om hur livet som diabetiker typ 1 går ihop ( och ibland inte går ihop! ) med långdistansidrotter. Då menar jag till exempel Vasaloppet, Vätternrundan och de längre tirathlondiciplinerna som 1/2 ironman och hel ironman. Hur märkte jag att jag hade fått diabetes? Vad är det jobbigaste med att vara diabetiker och träna mycket? Vad äter jag? När äter jag? Vad är det bästa med min diabetes?

Jag nås på 073-67 9 67 69 eller email: josefinpalmen@hotmail.com

Annonser

5 tankar om “Om Josefin

 1. Hej Josefin
  Blir så inspirerad av dig, fick min diagnos 5 dec 2012, har börjat träna olika pass på gym 5-6 ggr veckan, joggar kortare rundor ibland, men blir orolig att mitt socker ska sjunka, Men ger mig inte, min diabetes ska inte hindra mig./ Jessica

  • Hej! Tack för ditt inlägg! HÄRLIG inställning! Tar du med dig bs-mätare när du springer? Det har jag alltid med mig+ druvsocker och Snickers. Om du inte vågar springa så långt så är mitt tips att mäta dig var 15 e minut för att se om bs är på väg ner. Är det på väg nedåt kan du stöd-äta under passets gång och på så sätt fortsätta träna! Hör av dig om hur det går för dig! mvh Josefin

  • Hej! Tyvärr har min diabetesläkare väldigt lite kunskaper om CGM, Region Skåne tycker inte jag är värd en CGM, jag har för bra värde för det….
   . Min grundfråga är om någon har erfarenhet om hur länge sändaren kan ”leva”. Min sändare är ni 10.5 måndag 🙂 Jag hade ALDRIG vågat träna som jag gör (och tävla) utan CGM .

 2. Pingback: Diabetes i sadeln | sandrafors

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s