Skulle Josse äntligen få Dexcom?( årligt diabetesläkarbesök) /Glädje över ö-cellstransplantation

Djupaste förtvivlan! Storgråtande Josse. ATORVASATIN. Ett blombud .”DET ÄR DAX IGEN.” ”Nu kan vi inte slingra oss längre”

De senaste dagarna har varit en bergodalbana känslomässigt- i tisdags var jag på årligt diabetesbesök hos min läkare. Årligt och årligt, det var knappt två år sen sist….. Jag gick dit superladdad! För ett par veckor sen skickade jag ett brev till min läkare där jag förklarade att jag vill ha Dexcom (CGM) av vården. Jag tryckte på Dexcom är bättre än Libre för min livsstil; jag vill ha larm, jag vill ha ett system som larmar även under vatten och jag tryckte på att jag kommer äta blodförtunnande livet ut.  Min läkare gick igenom mina värden- du har för högt kolesterol, både det onda och snittvärden är alldeles för höga. Jag vill att vi sätter dig på medicinen av höga blodfetter, sa min läkare

POFF- det kändes som en smäll i ansiktet- jag har alltid tyckte att jag har varit frisk och tagit hand om mig men så POFF 2010- diabetes typ 1, POFF 2014 – blodförtunnade och nu 2015 POFF 3 BLODFETTSSÄNKANDE medicin!!! USCH! Han skrev ut Atorvastin åt mig, jag tycker ordet låter vidrigt. Jag har hämtat ut dem men inte kunnat förmå mig att ta dem än- jag vill prata med min triathlon-kirurgläkare först. Han är ju trots allt kärlspecialist.

Du ska få Dexcom- nu kan vi inte slingra oss längre sa läkaren sen . VAD SA DU? JAAAAAAAAAAAAAAAAA!  skrek jag rakt ut så halva sjukhuset måste ha hört mig! Tack sa jag, det tycker jag att jag är värd! SOM JAG HAR KÄMPAT sen maj 2011, i snart FYRA ÅR! Visst är det FANTASTISKT  att Region Skåne ÄNTLIGEN  har tänkt om ! Men nu gäller det för mig att kämpa vidare så ALLA som VILL  får CGM! Just nu engagerar jag mig så mycket jag kan och orkar för att min vän som jag lånade ut min Hälsopanels-Libre till ska få en egen permanent. Smällen av blodfettssänkade medicin sänkte mig totalt, den slukade glädjen över Dexcom, totalt. Tyvärr. Jag tillbringade tisdagskvällen med att stortjuta och bli förbannad på mig egen kropp- som bara sviker mig. VARFÖR?

Igår ringde mobilen på jobbet, det var blomsteraffären, jag hade fått ett blombud! På väg hem från jobbet får jag med mig det vackraste av vackra tulpanfång och ivrigt öppnar jag och ser meddelandet; JAG TÄNKER PÅ DIG!!!!!!!!

Senare på kvällen får jag veta vem som skickat mig blommorna.  Personen är en av de som alltid förstår, han förstår min förtvivlan över mina blodfetter. Han har också diabetes typ 1. Vi pratar om allt och då menar jag ALLT, så mycket att anhöriga inte alltid förstår- vi går in i vårt diabetsrum. Det finns ett ordspråk, ”vänner är som diamanter, sällsynta men dyrbara”. Jag äger två diamantringar, en från Sydafrika och en från Amsterdam. Men jag har något mycket dyrbarare Min vän är förvisso snygg på utsidan men det är ingenting -jag menar ingenting mot hans insida. Han är som en diamant på insidan, gnistrande och så sällsynt, så dyrbar. Jag önskar dig allt gott på jorden fina du !

Minns ni Jimmy, min vän som jag skrev om i december som har fått en ö-cellstransplantation? Idag ringde han mig på jobbet vilket aldrig har hänt förr. Jag satt i telefon med kund och kunde inte svara. Kunden berättade väldigt spännade om sin resa till Burma men när jag slog ett ögon på mobilen stod där ” DET ÄR DAX NU”. Genast visste jag vad Jimmy ville och skulle någon fråga mig om Bumas bensinstationer skulle jag inte kunna redogöra ett dugg!!!! På lördag kl 14 ska Jimmy få sin andra ö-cellstransplantation ! Diabetesportalen kommer vara med och filma så sen kan vi alla få se hur det går till. Jag kommer tänka på dig hela dagen i morgon min vän!

Förresten så slogs jag en sak till JAG HAR FÅTT DEXCOM AV REGION SKÅNE- SKAM DEN SOM GER SIG !!!!!!! KÄMPA , KÄMPA!

Annonser

5 tankar om “Skulle Josse äntligen få Dexcom?( årligt diabetesläkarbesök) /Glädje över ö-cellstransplantation

  1. Wow!! Vilka nyheter! Illa om blodfetter, super om CGM och VANSINNIGT intressant om din vän Jimmy. Tack för att du delar med dig!

  2. Hej Min dotter har använt Dexcom 4G i ca en månad. Jag tycker att tanken med systemet är förträffligt men vi har förtvivlat svårt att få till vettiga värde. I förrgår natt visade den 20 men blodprov angav 12. Natten som gick låg hon på under 3,1(larmläge) men blodsocker visade 6,6. Medveten om en viss fördröjning men väldigt svårt med korrigeringarna tycker vi. vad är din uppfattning efter en tids användande? Mvh Kjelle

    • Hej! Personligen så litar jag alltid på boldsockermätaren före CGM. Har ni fått en blodsockermätare kaliberad på sjukhus någon gång? CGM kan ha upp till 20 min fördröjning och jag tycker att den brukar stämma ganska bra om jag ligger stabilt. Om jag däremot nyss har ätit/tagit insulin/ tränat så kan differensen vara större. Hur ofta kaliberar ni ? Jag kaliberar mellan 4-6 per dygn. Var på kroppen sitter cgmen? det kan också skilja. Värt att notera är också att jag är vuxen, hur gammal är er dotter?

      • Hej Dottern är 12 år och har haft diabetes i ca 1 1/2 år. Vi har vid ovan nämnda tillfälle haft sensorn placerad på hennes överarm(första gången), detta efter ok av vår läkare. Kan ju var det som inte riktigt fungerar. Vi har plockat av den för tillfället och funderar på sätta den på magen nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s