AnnaPS goes around the world/hur flyga med insulinpump och Freestyle Libre?

Wooohhoo ! Äntligen tjänsteresa! Häromdagen fick jag ett mail där person skrev ”Du måste inse att din livsstil med Vättern runt och Vasaloppet inte är typisk för de flesta- diabetiker eller inte!” ( Jag återkommer till detta mail) så ska jag utgå från hens uttalande är det fullt normalt att jubla över en tjänsteresa!

Jag har ett roligt jobb, jag säljer av många gärna gör på sin semester- jag säljer resor till exotiska platser. Då mitt arbetsgivare är specialist behöver jag kunna destinationerna utan och innan och således varåt där för att kunna välja rätt produkt till rätt kund.

Så ibland idrottar jag hårt ( på min semester)och det kan uppfattas att jag bara glassar när jag åker iväg med jobbet för att det är exotiska resmål.

Idag ska jag flyga till Änglarna Stad dvs Los Angeles. Det är en tidsomställning på 9 timmar och det kommer ta knappt ett dygn inna jag är på hotell i LA. Jag har skaffat intyg, både ett som jag har från Rubin Medical sen innan och ett från Abbott som verifierar på engelska att jag har pump och att Animas Vibe inte ska body scannas. Jag ringde Eva på kundsupporten på Rubin igår och hon sa att jag helst för försöka visa intyget från Animas i USA på att jag inte behöver ta pumpen genom genomlysningsapparaturen- jag vet att LA har bodyscreen dvs en bur man går in i.

wpid-skanna0001.jpg

Jag har packat 3 ggr så mycket av allt utom kanyler ( eftersom jag har pump och lånepump utgår jag verkligen från att jag inte behöver pennor, men har med ett gäng om i fall att. Jag har ketonmätare, ketonstickor, glykogenspruta och kylpåsar. De på bilden är från Romalore men jag rekommenderar diabeticdesign.se De är mycket billigare och minst lika bra! På bloggen kan ni söka på ”att resa med insulinpump ” för att få upp en fullständig lista- funkar säkert även för de som har penna!

Kylfodral- bara att lägga i vatten så de sväller och de är svala i 48 timmar minst

Kylfodral- bara att lägga i vatten så de sväller och de är svala i 48 timmar minst

Annonser

2 thoughts on “AnnaPS goes around the world/hur flyga med insulinpump och Freestyle Libre?

  1. Hej Josefin! Tack för tipsen. Jag har ju bara haft min pump i ca tre veckor men trivs fantastiskt bra med det! Så enkelt. Men prylarna som jag måste bära med mig i väskan blev inte direkt färre 😁 men det gör inget.
    Jag reser också mycket i mitt jobb så listan blir bra att ha.
    Ha det så bra ”over there”. Kram Jenny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s