Kolla vad Trimtex satsar på oss diabetiker!

Fantastiskt!  Titta, nu behöver man  inte längre var rädd för att bli låg under långpass eller om man skulle glömma Gluco Tabs! Det bästa är att Trimtex även kommer göra triathlonkläder!

WOOOHHHOOOO! 🙂

 

Robin!!!

Robin!!!

Ny revolutionerande skiddräkt för diabetiker

Sportklädesföretaget Trimtex har i samarbete med elitskidåkaren Robin Bryntesson tagit fram en skiddräkt med ätbara ärmar för diabetiker.

”Det här är något som verkligen behövs för oss skidåkare med diabetes”, säger Robin som sedan tidigare håller i projekten Changing Diabetes och Sockertoppen. Det problem som kan uppstå för diabetiker med blodsockerfall mitt i en skidtävling kan tack vare denna produktnyhet snabbt förhindras utan att åkaren vare sig behöver ta av sig stavarna eller tappa värdefull tid. Det enda som krävs är att ta en tugga av ärmen.

Utvalda zoner på ärmen är gjorda i ett material som enklast kan beskrivas som en hybrid mellan tyg och glukostablett. Materialet tillverkas i en liten italiensk fabrik som Trimtex kommit i kontakt med tack vare EuroSportikonen Roberto Vacchi.

”Det känns fantastiskt att via företaget La Dolce Vita, där min mor arbetat i många år, kunna samarbeta med Trimtex och Robin. Jag har nu gått in som delägare där och för första gången är jag chef över min egen mor”, säger Roberto med ett leende på läpparna.

Givetvis är smakerna framförallt åt det italienska hållet såsom Tiramisú och Crema, men till Vasaloppet ska det förstås vara blåbärssmak som dominerar.

Trimtex som gör funktionskläder även till cykel, löpning, triathlon och orientering ser det som en självklar fortsättning att även lansera liknande produkter inom de andra idrotterna.

Lansering av skiddräkten Sugarfree LZR sker under våren 2014.

 

Ja det är ju 1 april idag!  Jag får nog fortsätta med att ha Gluco Tabs med mig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s