Naket simpass i simhallen och vilket apotek bör man går till som diabetiker typ 1?

Idag har jag varit på Söder, (simhallen i Helsingborg) och simmat.  Naken……………åtminstone kändes det så för jag simmade i vanlig bikini utan pump!  Jag minns så väl när jag träffade en tjej för ett år sen på diabetesmottagen som sa hon kände sig naken utan pumpen. NU förstår jag vad hon menar! Sen 10 oktober i fjol har jag haft baddräkt varje gång och pumpen i en lårväska innanför baddräkten över låret. Men min pump måste bytas ut. När jag simmade på Hilton, Bora Bora i förra veckan trände det in ett par vatten droppar, stora om  2 E insulin innaför displayen. Sen kom det mer fukt och halva displayen ser ut som insidan av ett immigt fönster. Pumpen pallade Finland ner till minus 40 grader, den pallade swimrun men de tpallde inte en amerikansk hotellkedjas ljumna vatten! HA!

En del av er kanske tänker ”men varför är du så dum att hon simmar med pumpen på, varför tar du inte av pumpen?” Varför jag simmar med pumpen på ?Jo för att jag kan! Eftersom jag tränar simning för att kunna köra swimrun  och simtävlingar där jag ska simma i upp till 6 timmar ( jag har en ny idé om utmaning i sommar och den är längre!) så vill jag träna med samma förutsättningar. Dessutom har Rubin Medical/Animas Vibe en garanti så händer det något med pumpen så får jag en ny. På studs! Rubin finns dessutom i Malmö så hade det varit akut kunde jag fått en ny igår. (När jag är utomlands har jag alltid med mig en lånepump.) Således simmar jag alltid med pumpen men med tanke på att den tar in vatten rådde Henrik på Rubin mig att låta bli ikväll. Således la jag den i en plastpåse bredvid bassängen. För till råga på allt så hade det varit stölder i skåp på simhallen i helgen så jag ville defintivit inte lämna pumpen i skåpet. Där är alltid någon idot som inte fattar vad det är utan tror det är en idod eller något annat stöldbegärligt. Så länge jag har pumpen på mig är det ingen risk att någon stjäler den 🙂

Reslutatet lät sig inte vänta, jag har 4,8 inna jag började simma, åt en Snickers, simmade ett hårt pass ( utan insulin). min simcoach Robert var där och ”plågade” mig, när jag trodde jag var klar med dagens pass började han drilla teknik med mig! Men jag blir starkare och snabbare i längden hoppas jag. När jag kom upp hade jag 11 och trots en dutt hade jag 23 en timme senare. Jag behöver således mitt insulin hela tiden. Jaja, i morgon hoppas jag att den nya pumpen kommer!

Vilket apotekt hämtar du dina dibetesprylar på? i början gick jag till oliak, mest för att få variation, men så sa ett apotek,”välj ett för känner vi igen dig får du lättare hjälp”. Det har jag gjort så om jag inte måste, går jag till Apoteket Kronan på Södergatan i Helsingborg, fd apoteket Lejonet.  Jag tycker det är funkis för de som jobbar där känner igen mig och det har hjälp mig ett par gånger när jag stått utan recept på något jag har behövt. Då har personalen gett mig vad jag behövt och sedan har jag lämnat in receptet i efterhand.  (Jag har doch inte glömt hur snäll personalen var på apoteket i Falköping på midsommarafton, dit jag kom och behövde insulin och hade inget recept liggande inne, det hade gått ut.  Idag när jag var där för att beställa reservoarer kom en av damerna som jobbar där fram till mig. Du tävlar väl i triathlon, har du tävlat i höst? Nej sa jag, men jag har cyklat i september. Nä sa hon, jag var på Lanzarote och då var det Lanzarote triathlon och det var ju jättehäftligt att titta på! Ja sa jag känslan att gå i mål på en Ironman är magisk!

Mitt råd är att gå till samma apotek!

Plankan.Jag blir helt matt efteråt men den stärker bålen och låret så jag roar mig med den 2 min varje morgon...

Plankan.Jag blir helt matt efteråt men den stärker bålen och låret så jag roar mig med den 2 min varje morgon…

Annonser

7 thoughts on “Naket simpass i simhallen och vilket apotek bör man går till som diabetiker typ 1?

  1. Idag har jag kört 9 mil cykel och det kändes fint. Fint väder och sol. Här var det ingen snö och inga rullskidor häller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s