Världsdiabetesdagen Malmö del II- Hvor skal du cykle, skal du cykle til Danmark?/Animas Vibe insulinpump

Josefin, hvad skal du?Jag ska cykla Hvor skal du cykle, skal du cykle til Danmark? Ja, det hade jag tänk. Hvordan kommer du så til Danmark?, du har jo ikke lov til at cykle på Øresundsbroen!
Hmm  tänkte inte på det, jag får simma istället!

När jag för ett år sedan bestämde mig för att jag ville göra Ö till Ö tänkte jag, det går inte för jag är ju diabetiker. ”Men vänta nu här, om jag börjar med pump så kan jag ju få insulin hela tiden och då kanske det går” Jag vände mig till min diabetessköterska som sa ” det finns en vattentät insulinpump, Rubin Medical finns i Malmö, men vi rekommenderar inte att man badar med den för den kan gå sönder genom att få sprickor i sig.” Men hur ska en ska som sitter fast på min kropp 24 timmar om dygnet kunna gå i sönder, den når ju inte ens marken?!

Jag mailade till Rubin Medical, det var dagen efter Ö till Ö och fick följande svar;

Hej Josefin! Det låter som om jag ska koppla ihop dig med Henrik som jobbar hos oss. Ni verkar vara av samma skrot och korn ! Jag vidarebefordrar ditt mail till honom.

Henrik är produkspecialist och bor i Stockholm och har blivit, nu efter ett år, inte bara ett bollplank utan även min vän. Vi pratar alltid ihop oss när jag ska tävla och sen lär vi av varandra. Om Alvar kan allt om diabetes typ 1 så kan Henrik allt om pumpen- funkar perfekt!

Förutom att pumpen är vattentät och Henrik som coach tycker jag det är jättebra att Animas/Rubin finns i Malmö. Vad som än händer är en ny pump inte mer än en timme bort och det tycker jag känns jättetryggt! När jag skulle köra Vasaloppet insåg jag i sent skede att jag behöver 110 cm slangar och då var en kompis från skidklubben där och hämtade till mig, som redan var på väg mot Sälen.

PÅ väg ut i Öresund för ett simpass

PÅ väg ut i Öresund för ett simpass

(Första bilden i min presentation ”pump.CGM och mentorer- livsglädje som diabetiker typ 1” . I morgon kommer nästa bild från föredraget.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s