Hjälp mig att hjälpa en grabb !

Idag har jag haft möte med en grabb. Som en del av er vet kallar jag alla av manligt kön under 40 år för grabbar, pojkar sen blir de män och när ”grabbarna” kommer upp tillen mer mogen Vasaloppsålder blir de farbröder. typ 80 år. Men idag har jag träffat en 12årig grabb som älskar att idrotta men tycker att diabetes typ 1 är jobbigt. Han har haft pump men har börjat med pennor igen för han kan inte komma på något ställa att ha pumpen där han trivs med den. Jag har ju min i bh:n och där kommer han ju aldrig att han den. Han tycker den är i vägen i fickan och han vill inte ha den i midjebältet. Även om jag hyllar pumpen är det ju viktigt att man själv trivs med pump eller penna. Jag frågade om han skulle vara intresserad av att börja använda pumpen igen om vi kan komma på något smart sätt för honom att förvara den på. Det är han. Så min fråga är, alla grabbar ( och tjejer som inte har pumpen i bh:n) var har ni er pump? . Kan ni snälla maila, skriva på bloggen eller på facebook hur just du gör så kan jag göra en sammanställning så den här grabben kan få en liten lista så kanske det går att hitta ett bärsystem som  funkar för just honom. Diagnosen är ju indivuell, fast det har ni ju aldrig hört förut, eller hur 😉 ?

Tack på förhand!

 

 

 

 

Annonser

3 thoughts on “Hjälp mig att hjälpa en grabb !

  1. Jag kopplar alltid bort pumpen när jag tränar. Kollar innan, och är det lite högt så tar jag ev lite insulin, beroende på hur högt det är, och är det lite lågt laddar jag med druvsocker och/eller banan. Dessutom kan det ju vara bra att ha lite sportdryck i närheten om uti fall att det skulle behövas, annars alltid vatten, såklart. Kollar sedan BS innan jag duschar, och då tar jag naturligvis lite insulin om det är högt eller kanske låter pumpen vara bortkopplad tills jag kommer hem om det är lågt. Vid långpromenader på sommaren, brukar jag ha fickor på shortsen och bara ha pumpen i fickan, eller ett midjebälte av resår och en mjuk pumpväska. Brukar ju även kolla BS under träning om det skulle kännas att det far upp eller ner. Har haft pumpen bortkopplad i ca 2 timmar och 15 min som längst vid träning(1,5 tim träning och 45 min bastu/dusch).

  2. Min 17 årige son har Animas (klippset på baksidan borttaget) i byxfickan.
    Jag själv 50+ har haft den fastsatt mellan kuporna i BH´n mha klippset. Började med Animas CGM i maj i år och sedan dess har jag den sittande i byxhällan mha klippset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s