Josse fyller 3 år….eller 24 maj 2010 förändrades livet…….

11 dagar efter debuten - 4 juni 2010 i Frankrike ( ja jag kom iväg på kryssningen)

11 dagar efter debuten – 4 juni 2010 i Frankrike ( ja jag kom iväg på kryssningen)

Vad är det nu Fritidsresor har för slogan, visst är det ”Dagarna du minns”?!

24 maj 2010 är en dag jag aldrig kommer att glömma. Solen sken , det var varmt och jag var nyss hemkommen från Australien, flygit hem från mitt favoritland en vecka tidigare. Det var så varmt att jag drack mycket. MYCKET! Jag drack så mycket att jag var uppe varannan timme natten mellan den 23 och 24 maj, den där soliga fina dagen för tre år sen. På morgone fick jag skjuts in till Helsingborg för att ta cyklen och cykla upp till Maria Parks vårdecentral. Jag trampade på, på min vanliga cykel, 6 km och blev törstigare och törstigare. Väl uppe började jag med att gå in på toaletten och dricka. 8.10 träffade jag David, en läkare som jag knappt kunde parat med- under samtalet blev jag så torr i munnen. Kan du ge ett urinprov? Jajamän, jag har druckit hela natten. David kom tillbaka med bekymrad min och sa, ”du har högt socker i urinen” . Jaha, sa jag. Du sa han, jag vill skicka dig på en remiss till lasarettet, jag tror du kan ha fått diabetes. Nä sa jag, det tror jag inte, jag är bara lite törstig. Hur mycket har du druckit i natt?  2 liter kanske. Men nu har jag ju inga problem med synen längre , så diabetes kan det inte vara. David sa, du får inte cykla till sjukhuset, då får beställa en taxi. Men jag ville ju ha med mig cykeln hem- jag skulle ju bara till sjukhuset och ta några prover. Därefter skulle jag ner och skriva ut biljetter på jobbet så jag ordnad så jag blev hämtad istället.  David snakcade om att jag skulle förbereda mig på att bli inlagd , minst ett par dagar. Det har jag inte tid med tänkte jag, jag hade ju biljetter som skulle ut och Bisquit behövde ju komma ut på lunchen.

Jag kommer aldrig glömma lysrören i taket, mitt inne  i sjuhuset, långt ifrån att fönster. Jag frös trots att det rådde högsommar värme ut. Vad den kvinnliga snygga läkaren sa till mig  har ni säkert räknat ut………Det är till 99% säkerhet fastställt at tdu har diabetes……. resten av historien kan ni läsa om på ”varför är Australien så suddigt…”

3 år! Nu har det gått tre år! Chock, ilska, envishet, tårar och mer envishet  kantar de två första åren. Åh vad jag har gråtit, varför jag? Jag har väl inte gjort något ont? Jag tränar ju och lever hyfsat nyttigt!  Min läkare sa att det kommer dröja ett år innan du har accepterat att du har fått diagnosen diabetes. Pha tänkte jag, det här kommer jag fixa på ett kick- jag skulle på kryssning i Medelhavet 1 juni.  Jag fixade sprutorna ( jag som HATAR sprutor), jag lärde mig vad en känning var ( som när Oslobåten skakar fast mycket värre), tokhög är som att äta ett megajulbord och ändå vara hungrig.  Tiden gick och jag vägrade låta diabeten hindra mig från att nå mina idrottliga mål. Den fick mig att lägga om mina kostvanor och ett annat liv började.  Så i juli 2012 så dök han upp i cyberrymden- Alvar. Plötsligt fick jag någon att bolla alla diabetestankar med, alla träningsfrågor. Alvar gillar inte bloggar och han läser säkert inte detta heller. Men jag kan ju berätta för er att han har till 96 % fått mig att acceptera min diagnos”josse, det är ju bara en del av dig”.  De övriga 4 % kan poppa upp ibland, i total panik, ska jag ALDRIG få äta hur mycket ”spiddekaga”  men så kommer Alvars lugn över mig och så kan jag ta tag i vardagen igen.

Samma dag debuterade, den där soliga dagen 24 maj,  fick jag ett mail . (Jag är urusel på att rensa mailen så jag upptäckte detta i förra veckan. Mailet var från min kusin Jerker;

Från: Jerker Skickat: den 24 maj 2010 09:18 Ämne:  Tänkvärt

Sänder dig en ängel..
Läs och begrunda. Ligger ganska mycket i detta när man börjar tänka igenom Saker och ting.
Två resande änglar kom till en rik familj för att övernatta.
Familjen var hänsynslös och de fick inte sova i ett gästrum. Istället placerades de i ett rum i en kall källare. När de skulle lägga sig såg den äldre ängeln ett hål i väggen och lagade det. Då frågade den yngre ängeln varför hon lagade hålet. Hon svarade: ”Saker är inte alltid sådana som man tror.”
Nästa natt övernattade de i ett fattigt hus.
Den snälla husvärden delade sin middag med dem och de fick sova i deras sängar för att vila sig ordentligt.. När de vaknade nästa dag såg de husvärden och hans fru gråtande. Deras enda ko låg döende på ängen. Den yngre ängeln var verkligen arg och frågade den äldre hur hon kunde tillåta att någonting sådant kunde hända.
”Den elaka husvärden hade allting och du hjälpte honom ändå. Trots att den andre hade väldigt lite, delade han det med oss och du tillät att hans enda ko dör”. Den äldre ängeln svarade: ”Saker är inte alltid sådana som man tror.” När vi var i den kalla källaren såg jag att det fanns guld i det hålet så jag lagade det för att han inte skulle kunna hitta guldet, eftersom han var så girig. Förra natten när vi sov i det fattiga huset kom dödens ängel för att hämta husvärdens fru, så jag gav honom kon istället”. ”Saker är inte alltid sådana som man tror”.
Någon gång händer det saker som man är olycklig över. Tro att varje sådan händelse är till din fördel.

Med tiden kommer du attfå veta… Några människor kommer snabbt in i våra liv och

snabbt försvinner ur våra liv . Några människor blir våra vänner och stannar länge i våra liv. De lämnar vackra spår i våra hjärtan. Vi blir aldrig mera som vi varit, eftersom vi lärde känna en god vän!
Igår är historia. Imorgon är en gåta. Idag är en gåva och det är därför den kallas present. Lev och njut i varje ögonblick! Ta den lilla ängeln och var rädd om den. Han vaktar över dig.
Det är en speciell ängel som du måste skicka vidare till 5 människor inom en timme och då önska dig något. Om du skickar den kommer din önskan att uppfyllas och han kommer alltid att vara din skyddande ängel. Om du inte skickar den vidare kommer tårar att rinna. Sudda inte bort det här meddelandet!
Just nu är någon väldigt stolt över dig någon tänker på dig någon saknar dig någon vill prata med dig någon vill att du inte har problem någon är tacksam för din hjälp någon vill hålla din hand någon vill se dig lycklig någon vill ge dig en present någon älskar dig någon beundrar din styrka någon behöver din axel någon behöver att du skickar den här ängeln till honom/henne

Tänk att Jerker skickade detta mail precis i samma ögonblick som David sa ” du har högt socker i urinen”. Mailet kan stärka mig idag. Idag lever jag ett annat liv än vad jag gjorde före 24 maj 2010. Jag skrev ett annat liv, inte ett sämre liv utan bara ett annat. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s