Var ska pumpen sitta?

4:e dagen med pump/14 okt

Vad sjutton ska jag fästa pumpen när jag simmar? I ryggen på baddräkten, nere vid svanken? Nope, inte bekvämt! Jag provar med att sätta den mellan brösten, på samma ställe som den har hamnat till vardags. Ner i vattnet, det funkar !  Eftersom jag har en Animaspump så har jag blivit lovad att det ska gå att simma med den i upp till 24 timmar, men jag började lite lugnt med 30 min. Simningen går bra, jag ändrar inte basalen som jag gjort vid löppassen utan ligger kvar på 0.4 e i timmen. Det funkar!

Annonser

11 thoughts on “Var ska pumpen sitta?

 1. Hej!
  Jag har kollat runt lite på din blogg. Kul! Jag är mäkta imponerad!
  Jag har en fråga dock..
  Jag skall åka vasaloppet i mars, och jag tänkte kolla med dig hur/var du hade din pump när du åkte?
  Det som oroar mig är förfrysning av slangen… Har du kanske nått tips på bra värmeväska, eller isolerande slang eller så?

  Keep up the good work!
  /Claes

  • Hej Claes! Tack så mycket för ditt mail, kul att du uppskattar min blogg! Jag började med pump först 11 oktober i år (och nu fattar jag inte varför jag inte började med pump tidigare, men det var en mognadsprocess för mig tror jag). Däremot har jag två vänner som kört flera år så jag har frågat dem, återkommer med svar! Vi ses 3 mars! 🙂 hälsningar Josefin

 2. Hej,

  Ja, det hade ju varit toppen!
  Pumpen är ju en gudagåva till den aktive diabetikern!
  Jag sprang sthlm maraton 2010 och det hade inte fungerat (lika bra) utan pumpen!
  Skillnaden mellan att springa maran och köra vasaloppet är ju givetvis kölden. Jag känner igen fenomenet med krånglande BS mätare när det är kallt, men som sagt, det som gör mig lite mer ängslig är om pumpen fryser… Jag antar att om jag har den i kalsongen bör det vara OK, men tips är ju alltid bra!

  Ser fram mot eventuella svar från dina polare!

  MVH
  Claes

  • Hej Claes! Ja visst är det underbart med pump! Nu har jag fått svar från en av mina vänner, han skriver så här:
   ”Jag har min i en ficka som jag fäster runt midjan med ett kardborreband. Innanför alla kläder förutom kallingarna”.
   Behöver du kunna titta på pumpen under Vasaloppet?
   Har du provat med Anna PS kalsonger? Jag har provat Anna Ps trosor idag och de verkar jättebra, jag ska skriva lite mer om dem i helgen. http://www.annaps.com

 3. Hej igen! Nu har jag fått svar från min andra vän med, Han menar på att ”du ska ha pumpen så nära kroppen som möjligt, för att undvika att slangen fryser, jag använder ofta AnnaPS kalsonger när jag tränar”. Claes, tror du att du kan ha någon nytta av dessa svar? Själv tror jag att jag antingen kommer använda AnnaPS trosa( använde den för första gången igår) eller en ”lårväska” (se beskrivning under hjälpmedel) Ha en bra dag och träna väl, själv ska jag ut på ett + 20 km löppass idag. mvh Josefin

  • Hej!

   Tack för ditt grävande för min frågeställning!

   AnnaPs kalsonger verkar ju vara ett hett tips. Jag ska absolut beställa ett par och testa!

   Jag verkar ju ha tänkt rätt med att ha grejorna nära kropp. Får se om jag kan få dit mätaren också på nå sätt… Den är ju nästan värre eftersom den har problem med väta.
   Men jag tänker att en sådär påse till mobilen kan funka till den.

   Tacka dina kompisar för feedback.

   /Claes

 4. Hej igen! Vad kul att svaren har varit till hjälp. Vilken pump har du ? Min (Animas Vibe) är vattentät så det är inget problem med fukt, kolla upp vad som gäller för din pump. Jag tror jag kommer ha min i AnnaPS underkläder. Lycka till med träningen, hör gärna av dig om du har fler frågor så ses vi 1a söndagen i mars i Sälen :). Jag ska hälsa dem.

  • Pumpen är lugn, den är vattentät (jag brukar ha den innanför våtdräkten när jag surfar..). Jag har en Animas, men inte en Vibe.
   Men min Accucheck compact är inte vattentät, dessutom är den jättekänslig för kyla.
   Men jag ska göra ett försök att stoppa den i en vattentät påse, sån man har till mobilen. Det borde ju funka!
   Jag har för mig att man kan ta BS på armen istället för fingret. Det hade underlättat mycket att slippa ta av/på handskarna varje gång man skall mäta.

   Vibe, brukar du köra CGM under loppen? Funkar det bra?

   /Claes

 5. Hej, aha det var bsmätaren du menade, sorry! Jotack, jag vet, i vintras frös min vilket jag upptäckte i Smågan, jag la den i BH:n och ändå funkade den inte förrän i Evertberg. Jag blev superstressad av att stanna på varje kontroll, ropa på vårdpersonal för att mäta blodsocker.Jag vågade inte köra utan att mäta. Har du provat Accu-chek mobile?Jag tycker den är suverän, har 50 remsor istället för 16 och 6 nålar istället för en. GULD! Ja, kylan är ett problem, jag hade min i platspåse i bröstfickan och ändå frös den som sagt ( i mars hade jag Accu-Chek Compact). Värdet är bättre i fingrarna än i armen, personligen så tror jag att jag har mest värme i fingrarna så det är lättast att få fram blod där. Jag började med pump så sent som 11 okt i år och valde Animas Vibe för att det är vattentät och jag hoppas simma långt med den nästa sommar. Jag har haft CGM en gång under tävling, det var under Lidingöloppet i år. (Jag håller på att färdigställa den rapporten. ) Däremot har jag blivit lovad en CGM, om inte förr så till träningsläger i Bruksvallarna i slutet av jan och Vasaloppet. Lidingö var en dröm, så underbart skönt att slippa sticka sig var 15-30 min. Hur länge har du haft diabetes?

 6. Jag ska absolut kolla in den andra BSmätaren. Låter intressant!

  När jag körde maran så mätte jag mig ca en gång per mil. Det låg så pass stabilt så jag tyckte att det räckte.
  Fördelen med pumpen blev verkligen tydlig när jag sprang, jag visste att jag fick i mig insulin, även om det var jättelite, och därför så käkade jag och drack allt som kom i min väg, bullar, godis, sportdryck, cola… mina värden under maran gick aldrig under 6.

  Vi får se om jag kan tjata mig till en uppdatering av pump. Det är den metoden jag blir tvungen att använda, tjat..
  Det låter ju som om du hade stor hjälp av CGM och det måste jag ju få min doktor att förstå…

  Jag har haft diabetes sedan 2003. Det kom som en chock för mig också. Precis som du hade jag INGEN koll på diabetes. Kände ingen som hade det. Jag var ju inte tjock, eller ohälsosam, det rimmade illa tyckte jag!
  Men men, det var bara att acceptera läget. Och om något så lever jag mycket nyttigare livsstil nu. Tilläggas bör att jag var student när jag fick min diagnos… Med allt vad det innebär…

  • Hej Claes! Ursäkta sent svar, jag har varit utan internet i en vecka, vilket har varit ganska spännande! 🙂 Jag har bland annat simmat med våtdräkt och klurar på hur jag ska göra med infusetet för det lossande efter första passet. Intressant det du skriver om maran, jag låg också jättejämnt på Kalmar i fjol, mellan 6-8 om jag inte minns fel, mätte mig var 30:e min. Har du provat diabetesbaren ”Extend”? Den har jag när jag kör långpass. mvh Josefin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s